Edit

wikiHow:Swedish Language Project/About wikiHow

From About wikiHow Italic text means in this page that the translation may be bad/that the translator does not know if the text is good to have in the translation. The translation starts below the line.


EditVad är wikiHow?

wikiHow är ett samarbete med målet att skapa och sprida världens största och mest kvalitativa how to-manual. Föreställ dig att alla på jorden skulle ha en expertlärare som kunde lära dem vad som helst. Så småningom borde vår flerspråkiga how to-maunal innehålla korrekta instruktioner i nästan vilket tänkbart ämne som helst. Denna fritt tillgängliga information kommer förbättra miljoner liv, på både små och stora sätt.


Varje månad besöker miljoner av människor wikiHow för att lära sig hur man gör något nytt. Genom att bidra med din kunskap till wikiHow kommer du hjälpa människor över hela världen att lära sig något nytt.


Ta wikiHow-rundturen för att lära dig mer.

EditHur fungerar wikiHow?

wikiHow är en wiki, vilket är en webbplats som vem som helst kan skriva och som vem som helst kan redigera. Vilken av wikiHows besökare som helst kan skapa en ny sida för att skriva pm hur man gör något. När sidan väl är presenterad kan vilken annan besökare som helst redigera, göra förbättringar, eller ändra sidan. Med tiden kommer sidans kvalitet att höjas allt eftersom många gör förbättringar. För att själv se hur sidor förbättras, titta på denna visare av redigeringsversioner av en faktisk artikel. Alla ändringar på webbplatsen visas på "senaste ändringar" and och även i "sidhistoriken" av varje specifik artikel. wikiHow fungerar eftersom vi tror på att våra användare uppträder på ett hjälpsamt sätt gentemot andra. Som ett resultat av detta tar våra användare snabbt bort vandalism, nonsens och material som är olämpligt för en how to-manual.
EditHur kan jag hjälpa till?

Förbättra gärna wikiHow genom att redigera vilken sida som helst som behöver hjälp. Titta på vår artiklar i tidig utvecklingsfas och se om du kan lägga till information. Om du är bra på att stava kan dessa artiklar dra nytta av din expertis. Dela din kunskap om du hittar ett ämne som ännu inte är täckt genom att skriva en ny artikel genom att klicka på "Skapa en wikiHow-artikel" i det övre högra hörnet på de flesta sidor på webbplatsen. Om du behöver idéer till artiklar att skriva kan du titta på en lista över föreslagna artiklar skapad av andra användare. Eftersom många av dessa föeslgna sidor redan skrivits, sök efter dem först. Du är välkommen att redigera vilken existerande sida du vill på webbplatsen. Läs denna sida för att få reda på fler sätt att bidra till wikiHow. Ta wikiHow-rundturen för att lära dig mer, ännu mer.

EditNågra riktlinjer

Beakta följande när du interagerar på wikiHow.

  1. Var hövlig. Var snäll, stödjande och vänlig mot dem du samarbetar med. Föutsätt att andra menar väl. Vi är alla här för att skriva en riktigt bra how to-manual.
  2. Var djärv. Om du tror att din handling kommer gynna vår mission, genomför den!
  3. Spamma oss inte. Var vänlig lägg endast till externa länkar om webbplatsen använts som källa till informationen du lade till i en artikel.
  4. Vänta dig att det du skriver kommer modifieras, kritiseras och förbättras av andra. Betrakta ändringar som försök till förbättring och inte som negativ kritik på din insats eller förmånga.

EditVill du gå med i communityn?

Medan du inte behöver registrera sig för tt läsa, skriva eller redigera på wikiHow förser registrering och officiell medgång i communityn flera fördelar. För att registrera dig, klicka på Special:Userlogin i det övre högra hörnet av de flesta sidor.

EditKan min hjälp bidra till en wikiHow på mitt språk?

Ja! Just nu domineras wikiHow för engelsktalande enbart, vilket är olyckligt. Idealiskt skulle wikiHow vara fritt tillgänlig för människor över hela världen i deras eget språk. wikiHows i andra språk byggs nu sakta på spanska, tyska, franska, samt portugisiska och nederländska. För att hjälpa dessa webbplatser att utvecklas till något hjälpsamt får du gärna fbörja redigera dem. Du kan också skriva under för att hjälpa till med att skapa en ny wikiHow i ditt språk.

EditHåll dig uppdaterad med vad som händer

Du kan hålla dig uppdaterad med vad som händer på wikiHow genom att läsa forumen eller wikiHow-heralden. wikiHow-heralden tillhandahåller även en service som låter dig ha den sänd till din användardiskussionssida efter varje ny publikation.

EditCreative Commons-licensierat

wikiHow licenserar allt innehåll under en Creative Commons-licens. Denna licens tillåter vilken organisation eller person som helst att använda wikiHow-innehåll fritt för vilket icke kommersiellt syfte som helst. Att tillåta fri republikation av vårt innehåll hjälper till att uppnå wikiHows mission genom att tillhandahålla våra instruktioner till vardagsproblem till ännu fler personer fritt.

EditwikiHow kommer alltid vara gratis

wikiHow är tillgänglig till alla i världen gratis. Vårt mål är att hjälpa så många som möjligt genom att dela våra instruktioner och därför kommer vi aldrig ta betalt för tillgång till webbplatsen.

EditHur stödjer wikiHow sig själv finansiellt?

wikiHow behöver bekostas för att upprätthålla dess verksamhet, men istället för att att be våra användare om bidrag har vi valt att visa smakfull, icke-motbjudande annonsering på webbplatsen. Vi har inte poppuppfönster, "popunderfönster", spionprogram eller annan malware. Vår annonsering är högst minimal. Faktum är att vi inte visar annonsering alls till registrerade användare. Vi tycker att smakful annonsering är det mest anspråkslösa/diskreta sättet att bekosta vår verksamhet. För mer information kan du läsa wikiHows historia här och hitta ett svar till frågan "är wikiHow ideell?" här.

EditVilken mjukvara använder wikiHow?

wikiHow drivs av öppen källkodsmjukvara av MediaWiki, skapad av volontärer för användning på Wikipedia och andra wikier. Den är fritt tillgänglig under GNU General Public License. Om du skulle vilja ha ett fritt exemplar av våra modifikationer, fråga bara.

EditHur kontaktar jag wikiHow?

E-maila oss på wiki@wikihow.com.


Medan vi föredrar email kan du också kontakta oss på:


wikiHow
1010 El Camino Real, Suite 325
Menlo Park, California 94025
USA


Telefon: 650 492-8008

EditAttribution

This page is a translation of a page provided by wikiHow, a collaborative writing project to build the world's largest, highest quality how-to manual. Please edit this page and find author credits at the original wikiHow page on About wikiHow. Content on wikiHow can be shared under a Creative Commons License. This attribution text is from wikiHow:Attribution.

Article Info

Categories: WikiHow Language Projects

In other languages:

العربية: عن ويكي هاو, Français: À propos de wikiHow, Nederlands: Over wikiHow, Português: Sobre o wikiHow, Español: Acerca de wikiHow

Thanks to all authors for creating a page that has been read 445 times.