Edit

wikiHow:Slovene wikiHow Project

Namen spletne strani wikiHow je, da postane brezplačen vodič, na voljo vsem ljudem. Da to lahko postane, moramo zgraditi wikiHow v več jezikih. Za to uporabljamo metodo, ki je opisana v članku Jezikovni proces (v angleščini). Trenutno je slovenščina v "projektni fazi", kjer poskušamo zbrati dovolj prostovoljcev, da zgradijo živahen wikiHow.

EditKaj potrebujemo

  • Vsaj enega prostovoljca, ki bo vmesnik med angleško in slovensko wikiHow skupnostjo. Ta oseba naj bo urednik angleškega wikiHow in ima izkušnje, kako deluje wikiHow. Biti vmesnik lahko potrebuje veliko časa, zato se javite le, če res želite. Prostovoljec: Dumbledore27
  • Še nekaj govorcev slovenskega jezika, ki nameravajo prispevati k slovenskem wikiHow.
  • Nekaj prostovoljcev, ki bodo pomagali prevesti jezikovno datoteko iz angleščine v slovenščino.
  • Nekaj prostovoljcev, ki bodo ustvarili osnovne strani na slovenskem wikiHow, da bodo novi uredniki znali začeti. Pomembne strani kot so Vodič za avtorje in O wikiHow morajo biti prevedene.

EditSestavljanje ekipe prostovoljcev

Potrebujemo ekipo prostovoljcev, ki bodo prispevali k wikiHow v tem jeziku, če se predlog sprejme.


Da se prijavite, se najprej registrirajte in se spodaj podpišite s štirimi tildami, da je videti kot ~~~~

  1. Dumbledore27 13:46, 4 November 2011 (UTC)

EditNaslednji koraki

Ko bomo imeli dovolj ljudi in vsaj enega vmesnika, ki je tudi redni urednik angleškega wikiHow, bomo lahko nadaljevali. Da pospešite ta proces lahko tudi pridobite nove člane. Če imate kakšna vprašanja, se obrnite na Jacka na wikihow@wikihow.com. Da pridete mimo filtrov, za zadevo napišite "Jack". Lahko se obrnete tudi na pobudnika za slovenski wikiHow, Dumbledore27.

Article Info

Categories: Language Project Information