Edit

wikiHow:Macedonian wikiHow Project

EditКако да се справиш со срамежливо момче

1. Остави му околу една недела да се соземе. Безразлика дали си ти или не, тој е веројатна засрамен!


2. Започни разговор со него! Постави му прашање кое што нема да биде одговорено со „да“ или „не“. Можете да рзговарате за телевизиски емисии, училишни проекти, пријатели,...


3. Дали некогаш помисли дека тој сака да биде близу до тебе? Некои момчиња не сакаат да го преземат првиот чекот, бидејќи се плашат дека ќе бидат одбиени или иссмејувани. Покани го во кино или на забаво ско група од твоите и неговите другари.


4. Покани го повторно да излезете ало поминало повеќе време, а тој се уште не разговара со тебе. Ако тоа не успее, остави му повеќе време.


5. Кажи му како се чувствуваш! Ако барем малку му е грижа за тебе, ќе те разбере.


6. Но, сепак некогаш може и да не му се свиѓаш. Можеби тој само не сакал да ти рече не.

Article Info

Categories: WikiHow Language Projects